Cohda-KREK

Nieuws

25 juni 2021

Terug

Eindelijk, aan het einde van de corona-tunnel, is er weer goed nieuws te melden over Cohda-KREK. We zijn er weer bijna helemaal klaar voor!
Ellen is na haar “door-het-oog-van-de-naald”-ziekte weer enigszins bovenop en gelukkig zijn de andere KREK-kers van groot onheil bespaard gebleven. Maar natuurlijk hebben wij wel al onze activiteiten moeten stopzetten en alle al geplande optredens moeten afzeggen.

Dus gaan we eerst maar weer eens flink repeteren, nieuwe liedjes maken en inoefenen en proberen, weer op het dialecttoneel vaardig te worden. Ondertussen hopen we toch aanbiedingen te krijgen om, bijvoorbeeld rond de kersttijd, publiek te vermaken. Het eerste optreden, weliswaar in kleine formatie, zal zijn op 24 september bij het jubileum van de paters van de Heilige Harten. Bel of mail ons gerust en wij hopen je dan te mogen bijschrijven in onze nu nog tamelijk lege lijst van optredens.

1 januari 2020

Gelukkig Nieuwjaar

Natuurlijk van harte een gelukkig Nieuwjaar gewenst! Cohda-KREK kijkt terug op een succesvolle jaarsluiting. Het Sinterklaasoptreden in Boxtel was heel bijzonder, omdat van de KREK-kerst zelf alleen Sjef en Hans konden meedoen. We kregen versterking van het duo "Van alle markten thuis" uit Den Bosch, dat veel van onze liedjes zingt. En meezong, in dit geval. De KBO-leden in Boxtel vonden het zeer geslaagd en ook ook de optreders zelf waren tevreden. 

De kerstoptredens waren weer als van ouds: sfeervol en boeiend, met ruimte voor melancholie maar ook humor. Ver weg? Nee hoor, Stevensbeek en Hilvarenbeek zijn voor ons niet naast de deur, maar toch zeer goed bereikbaar. Vooral in Hilvarenbeek, waar wij voor de tweede keer in het mooie theater Elckerlijc mochten optreden, waren de KBO-leden zeer tevreden en wij dus ook. 

4 oktober 2019

De prijs

Bij iedere aanvraag voor een optreden wordt ons de vraag gesteld: "Wat kosten jullie?" Welnu, wij vragen voor een optreden 200 euro. Of dat optreden nu lang of kort duurt: het kost ons toch een middag of avond, de afstand moet toch overbrugd worden, etc. Alleen bij zorginstellingen willen wij 25 % korting geven.

2 oktober 2019

KREK gaat voort

Een korte terugblik op het vorig seizoen leert ons, dat de kerstoptredens zeer gewild zijn. En succesvol: in Hilvarenbeek willen ze ons dit jaar al graag terug, met een gewijzigd programma uiteraard. Geen probleem: ons repertoire is uitgebreid genoeg en nog steeds komen er liedjes bij. Natuurlijk is het jammer, als het publiek iets anders verwacht dan luisterliedjes, maar soms valt ook daar een mouw aan te passen. Zo heeft Sjef bij een optreden van KREK eens drie kwartier muziek zitten spelen, waarop het publiek kon line-dancen. Maar wij hebben zelf toch liever mensen in de zaal, die rustig luisteren naar onze liedjes en soms gezellig meezingen. En dat hebben we meestal! De reacties op onze optredens zijn dan ook lovend.

Ook nu stroomt de kerstagenda al weer aardig vol. Omdat Sjef zich meestal bijtijds weet vrij te roosteren van zijn drukke werkzaamheden bij het UWV en wij met een beperkte groep (niet altijd kan iedereen zich vrijmaken) zeker een volwaardig programma kunnen brengen, lukt het ons aardig om op alle aanvragen in te gaan. Zeker buiten deze periode is er ruimte genoeg om te voldoen aan de vraag.

3 oktober 2018

Kerstagenda 2018 vol?

Het voorjaar van 2018 was rustig. Natuurlijk ons gebruikelijke optreden voor de ouderenweek in Huissen, die door het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode wordt georganiseerd. Jammergenoeg ging het aangekondigde koffieconcert op 2e pinksterdag in datzelfde Damiaancentrum niet door.

in de zomer stonden we op het dialectenfestival in Lieshout, waar het lied "Vruuger waar alles bitter" in première ging. We waren op de kunstmarkt in Berlicum en in Laverhof in Heeswijk. Dat was heel bijzonder, want niet alleen vonden we in Han Cobben een prima stand-in voor onze vaste technicus René, maar ook maakte ons nieuwe lied "Wanda" grote indruk. Over zomer gesproken: onze repetities konden nu in de tuin plaatsvinden!

De brief aan de afdelingen van de KBO sorteerde behoorlijk effect: de week vóór Kerstmis zit boordevol afspraken, en met twee optredens in november kunnen we voorlopig wel vooruit. Natuurlijk is het jammer, dat we niet altijd met het complete stel kunnen optreden, al doen we daar wel erg ons best voor. Maar ook met een wat kleinere bezetting brengen wij een gezellig en goed verzorgd programma.

1 februari 2018

Kerstoptredens 2017

Zo, de kerst-tour zit erop! We mogen gerust stellen, dat die heel succesvol is geweest. In Dinther stond men te kijken van de variatie aan emoties, die we aan de dag legden: naast heel serieus werk, dat voor tranen zorgde, luchtige grappen en vrolijke nummers. Ze waren blij verrast met dit ‘schot in de roos’. Misschien dat het aan de lekkere maaltijd bij De Toren lag, dat we ’s avonds ietsje minder scherp waren, maar ook toen heeft het publiek genoten.
In Veghel waren ze ook heel blij met ons. Daar kwam spontaan het Lieve Vrouwke van Lia de Haas, -vertaling van een liedje van Mireille Matthieu! – als bonus bij, prachtig tweestemmig gebracht door Ellen en Sjef. Twee keer een mooie middag!
Ons optreden in Zeeland leek het meest succesvol. Natuurlijk lag dat aan het mede-optreden van jarige Roan, die zich uit de huiselijke feestkring had willen losmaken.  Maar ook het enthousiaste publiek deed ons stralen.
Waar we het meest tegenop zagen: Boekel. Zonder Ellen! Maar gelukkig wel na de pauze met Roan. Fantastisch werk van Nel, die met de kerst-bingo het publiek in een spannende maar ook leuke greep hield. Een knap stukje werk, om een zaal een uur en een kwartier geboeid te houden! En na de pauze nog een drie kwartier. De Boekelse KBO’ers waren dik tevreden.
Op 5 januari dan het slotstuk in Sint-Jozefoord, al was dat niet krek een kerstoptreden. We aarzelden aanvankelijk tussen “luisterliedjes” en KREK, het werd toch meer het laatste. De nonnekes en de oudjes hebben genoten en zongen toch heel behoorlijk mee! Gelegenheidstechnicus Björn had alles prima onder controle, zoals ook René bij de vorige optredens al de technische problemen uitstekend had weten te tackelen.

27 oktober 2017

Website:

Door het deskundige werk van Frans van den Bogaard (Broeklandsoft, ’s-Hertogenbosch) kan vandaag onze, deze, nieuwe site op het wereldwijde web worden geplaatst. Cohda-KREK is nu echt zelfstandig geworden!

15 oktober 2017

Drukte:

Het kerstprogramma van Cohda-KREK is erg gewild. Voor woensdagmiddag 20 december hebben wij al vier uitnodigingen gehad! Onder het motto “wie het eerst komt, het eerst maalt” kunnen wij echter alleen in Boekel optreden.

27 september 2017

Microfoons:

Bij het optreden voor de heemkundevereniging “Op die Dunghen” op 27 september 2017 zijn de nieuwe draadloze microfoons officieel in gebruik genomen. Alles werkte perfect, dankzij onze technicus René van Heijster.