Cohda-KREK

1 februari 2018

Kerstoptredens 2017

Zo, de kerst-tour zit erop! We mogen gerust stellen, dat die heel succesvol is geweest. In Dinther stond men te kijken van de variatie aan emoties, die we aan de dag legden: naast heel serieus werk, dat voor tranen zorgde, luchtige grappen en vrolijke nummers. Ze waren blij verrast met dit ‘schot in de roos’. Misschien dat het aan de lekkere maaltijd bij De Toren lag, dat we ’s avonds ietsje minder scherp waren, maar ook toen heeft het publiek genoten.
In Veghel waren ze ook heel blij met ons. Daar kwam spontaan het Lieve Vrouwke van Lia de Haas, -vertaling van een liedje van Mireille Matthieu! – als bonus bij, prachtig tweestemmig gebracht door Ellen en Sjef. Twee keer een mooie middag!
Ons optreden in Zeeland leek het meest succesvol. Natuurlijk lag dat aan het mede-optreden van jarige Roan, die zich uit de huiselijke feestkring had willen losmaken.  Maar ook het enthousiaste publiek deed ons stralen.
Waar we het meest tegenop zagen: Boekel. Zonder Ellen! Maar gelukkig wel na de pauze met Roan. Fantastisch werk van Nel, die met de kerst-bingo het publiek in een spannende maar ook leuke greep hield. Een knap stukje werk, om een zaal een uur en een kwartier geboeid te houden! En na de pauze nog een drie kwartier. De Boekelse KBO’ers waren dik tevreden.
Op 5 januari dan het slotstuk in Sint-Jozefoord, al was dat niet krek een kerstoptreden. We aarzelden aanvankelijk tussen “luisterliedjes” en KREK, het werd toch meer het laatste. De nonnekes en de oudjes hebben genoten en zongen toch heel behoorlijk mee! Gelegenheidstechnicus Björn had alles prima onder controle, zoals ook René bij de vorige optredens al de technische problemen uitstekend had weten te tackelen.